Onze oplossingen

Bij CMM vind je alle diensten die je nodig hebt gedurende de hele levenscyclus van een laadpaal. Hiermee dragen we bij aan de doelstellingen van jouw bedrijf. Onze one-stop shop helpt jouw bedrijf met 100% betrokkenheid vooruit!

 • Onze full-service dienstverlening verleent expertise in alle fasen
 • Wij ontzorgen vanaf design & engineering tot aan reparatie & refurbishment
 • We staan in elke fase aan jouw zijde met advies en de juiste beslissingen

Meet our strategic suppliers

WURTH
TOPA
Spelsberg
Siemens
SICK
RST Elektronik
Phoenix
Mennekes
ABB
Anziplast
CCL Design
Eaton Corporation
HellermanTyton
Helukabel
Intramco
ITEQ
KPN

1. Design & Engineering

We zetten functionele eisen om in technische oplossingen. In samenwerking met Scope Design zorgen we dat jouw laadpalen zowel functioneel als aantrekkelijk zijn.

1

Uitstekende functionaliteit binnen één design

De functionele wensen en eisen voor laadpalen veranderen in hoog tempo.  Wij zorgen dat jij deze hoge eisen behaalt en creëren jouw onderscheidend vermogen.

2

Van functionaliteit naar engineering in de praktijk

Designbureaus hebben hun handen vol om moderne functies te verwerken in een aantrekkelijk ontwerp. Wij adviseren in het gebruik van de juiste onderdelen.

3

Van design naar assemblage

Wij vertalen jouw design naar de meest efficiënte manier van assembleren. Ook denken we mee over eenvoudige toegang tot onderdelen tijdens servicebeurten.

4

Betrouwbare samenwerkingspartner

CMM Services werkt samen met Scope Design, een zeer ervaren designbureau in deze industrie. Samen houden we de  klantbeleving en kwaliteit hoog.

Wij kijken graag mee

Houd jij bij het design al rekening met de uiteindelijke assemblage van je product? Dit resulteert vaak in minder materiaalgebruik, snellere productie en betrouwbaardere techniek. Wij kijken in deze fase graag vrijblijvend met je mee. 

2. Quick Scan

Analyseer en identificeer - op een laagdrempelige manier - de mogelijkheden om jouw nieuwe of bestaande laadpaal tot in detail te verbeteren. Je hoeft geen klant van ons te zijn om de Quick Scan uit te laten voeren. Je krijgt een onafhankelijk rapport met advies om de kwaliteit en levensduur van je laadpaal te verhogen.

Kwaliteit optimaliseren

Laadpalen zijn storingsgevoelig. We controleren niet alleen de hoofdcomponenten, maar ook kleinere onderdelen als ringetjes, schroeven, seals, rubbers en lijmsoorten. Langdurig gebruik en levensduur zijn hierin leidend.

Read more

Storingskans verkleinen

Uitdrogende onderdelen dankzij warmtewisselingen, loszittende zelftappende schroeven of oxiderende metaalsoorten... We helpen storingen in de hardware voorkomen en checken op robuustheid en vandalismegevoeligheid.

Read more

Kostprijs & levensduur verbeteren

Welke onderdelen gebruik je en bestaan er vervangende onderdelen die goedkoper en/of beter zijn? Dankzij onze ervaring kennen we de levensduur van onderdelen en adviseren wij hierover. Het verlagen van de 'bill of material' hoort hierbij.

Read more

Efficiency verhogen

Om de productiekosten te verlagen moet je zo efficiënt mogelijk assembleren. Zien we binnen de werkinstructies mogelijkheden tot een verbeterd assemblageproces? En kan de eerste installatie en serviceverlening eenvoudig uitgevoerd worden? Hier kijken we naar.

Read more

Waar we op letten...

 • Bestaan er alternatieve componenten die de assemblage vereenvoudigen of de kwaliteit verhogen?
 • Gebruik je de juiste (storingsvrije) metalen en montagematerialen?
 • Faciliteert de indeling en bereikbaarheid van de componenten
  het verhelpen van storingen?
 • Zijn alle onderdelen aanwezig en belangrijke markeringen aangebracht? 
 • Hoe loopt de routering van de bedrading door de laadpaal? 
 • Zijn er nog andere praktische oplossingen die de assemblage vereenvoudigen en de foutmarge verlagen? 

Na onze analyse ontvang je binnen 4 dagen een rapport met constateringen, advies en aanbevelingen.

Stories from our customers

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

No items found.

3. Inkoop

Het vinden van de juiste leveranciers en het inkopen van alle benodigde onderdelen is een tijdrovende en ingewikkelde activiteit. Wij verzorgen de leveranciersselectie, voeren alle onderhandelingen, maken langetermijn-afspraken en kopen daadwerkelijk alle onderdelen in. Na inkoop houden we de voorraad aan en stemmen we deze nauwkeurig af met de productie-forecast.

Door grootschalige inkoop en langetermijn-afspraken tegen scherpe tarieven dragen we proa-actef bij aan het verlagen van de 'bill of material'. Geen gedoe, meer rust en uiteraard voordelige kosten!

4. Assemblage, Testen & Certificeren

Het assemblageproces bij CMM Services is verdeeld over acht stappen. We leggen elke stap met digitale instructies vast en slaan alle data per gecertificeerd eindproduct op. Zo kun je tot
tien jaar rekenen op deze informatie bij een eventuele service call of toekomstige upgrades.

Assemblage & digitale controle

Ons proces helpt de medewerker foutloos door elke assemblage-stap heen. Het MES (Manufacturing Execution System) registreert iedere handeling en controleert alle stappen.

Testen & eindcontrole

Aan het einde van de assemblagelijn voeren we  een geautomatiseerde functionele test uit. Het serienummer wordt geprint en de laadpaal ingepakt en opgeslagen.

Data-opslag & certificering

Uniek is de digitale vastlegging per paal van alle handelingen middels film en foto’s. Daarnaast worden alle serienummers van alle onderdelen geregistreerd en opgeslagen.

5. Opslag & Distributie

CMM Services beschikt over een groot opslag- en distributiemagazijn. Daarmee zijn we voorraadhoudend en leveren we in grote of kleine aantallen uit aan eindklanten, distributeurs of installatiebedrijven.


Tegen een vast bedrag per m2 of pallet kan voorraad gehouden worden. Daarnaast rekenen we een vergoeding per verzendingen over de hele wereld. Wel zo praktisch als je zelf niet over een magazijn of verzendcapaciteit beschikt.

6. Repair & Refurbishment

Als je jouw merk of type laadpaal bij CMM Services laat assembleren, dan regelen wij ook de reparatiewerkzaamheden. Kan een defecte laadpaal bijvoorbeeld niet op de klantlocatie gerepareerd worden? Dan nemen wij deze graag in. Na reparatie volgt een 100% functionele test en kan de laadpaal - met hernieuwde garantie - opnieuw uitgeleverd worden.


Soms raken laadpalen afgeschreven. Wij hergebruiken de onderdelen en dragen op deze manier bij aan afvalreductie en circulariteit.

Frequently asked questions

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

No items found.
Still have a question?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Contact us

De volgende stap? Bel Menno.

We zijn zeer betrokken bij het in kaart brengen van de volle potentie van jouw product. Plan een gratis productscan en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Contact formulier
* required fields
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.